Virksomheten

Vi er en global, diversifisert medisinsk bedrift som utvikler spesialiserte behandlingsmetoder og legemidler som redder og forbedrer liv. Våre produkter brukes til behandling av alvorlige og livstruende sykdommer som hemofili, immunsvikt/autoimmune sykdommer, infeksjonssykdommer, nyresykdommer, traumer og andre kroniske og akutte medisinske lidelser.
Vi bruker vår unike kombinasjon av ekspertise innen medisinsk teknikk, bioteknikk og legemidler til å utvikle behandlinger for pasienter verden over.

Kombinasjonen av bredde og spesialisering skaper innovasjon innen mange behandlingsområder. Baxter har seks kunnskapsområder som gir foretaket konkurransefordeler og unike muligheter til å utvikle og fremstille produkter og tjenester. Disse er plasmabaserte og rekombinante behandlinger, systemer for legemiddeladministrering, maskin- og programvaredesign, medisinske plasttyper, intravenøse løsninger og sterilisering.

Vi har egne kontorer og produksjonsanlegg i 100 land, og hovedkontor i Deerfield utenfor Chicago. Globalt har konsernet cirka 61 500 medarbeidere, av disse 219 i Norden og 19 i Norge. Salget lå på 15,3 milliarder dollar, og investeringene i FoU på 1,2 milliarder dollar i 2013.

Baxter er en global markedsleder der 70 % av salget kommer fra produkter med markedsledende posisjoner. Over 60 % av salget foregår utenfor USA. Europa er en viktig region med cirka 15 500 medarbeidere, tre forskningssentre og 20 produksjonsanlegg.